Uit onderzoek blijkt dat vrouwen niet voldoende slaap krijgen (gemiddeld minder dan 8 uur per nacht). Vooral wanneer vrouwen ouder dan 40 jaar zijn.

De nacht is dan ook de beste periode voor de huid om te herstellen en te verzorgen. Het biologische ritme van de huid is ‘s nachts namelijk anders dan overdag. Onze huidcellen vernieuwen ‘s nachts en juist op dat moment kunnen nachtcrèmes de vernieuwing ondersteunen. Een nachtcrème beschermt de veerkracht van het huidweefsel door het ondersteunen van de productie van elastine en collageen. Daarom zijn nachtcrèmes voedend, herstellend en vooral hydraterend.

Sothys heeft o.a. de volgende nachtcrème: Noctuelle. Deze crème met vitamine C heeft een anti-aging werking, licht de huid op (ideaal voor een wat vlekkerige of pigmentachtige huid) en het extract van Oost-Indische kers voegt zuurstof toe aan de huid. De teint wordt weer fris, gaat stralen van jeugdigheid en de huid wordt gehydrateerd en gladder. Tenslotte maakt de citrusachtige geur je vrolijk.