Om je huid te reinigen is er de gelée micellaire démaquillante. Dit is een gelachtige make-up reiniger en ontdoet de huid van onzuiverheden en make-up. De formule is rijk aan actieve stoffen (micellen), die bekend staan om hun aantrekkingskracht als het om onzuiverheden gaat.

Het product komt in een vrij grote flacon met een inhoud van 200 ml. De formule bevat o.a. extract van framboos dat verstevigend werkt en extract van zwarte bes dat herstellend werkt. Je kunt je huid ermee reinigen en er tevens make-up mee verwijderen. Let op: het is niet geschikt voor het verwijderen van een flinke laag mascara. Hiervoor dien je echt een oogmake-upremover te gebruiken.

De gel is makkelijk in gebruik. Je brengt een beetje ervan aan op een droge huid en verdeelt dit over je gezicht, de ogen en je hals. Met behulp van wattenschijfjes of een washand haal je het er weer af, je hoeft dus niet af te spoelen. Fijn om te weten is dat het geschikt is voor lenzendragers en mensen met gevoelige ogen. Het laat een zacht laagje op je gezicht achter wat niet plakt of vettig aanvoelt. Een flacon van 200 ml. kost € 25,-.

PS: ik gebruik deze gel ‘s ochtends om even snel mijn gezicht te reinigen.