Nieuws - Alphen aan den Rijn schoonheidssalon Mooi bij Marjan Nieuws - Alphen aan den Rijn schoonheidssalon Mooi bij Marjan

Nieuws

Lippenstift

Dit voorjaar zin in een nieuwe lippenstift? Bijvoorbeeld om jouw gezicht extra uitstraling te geven of een lippenstift passend bij jouw nieuwe outfit? Sothys heeft 2 soorten lippenstiften:

 • rouge doux: een glanzende lippenstift met glossy effect legt een hydraterende sluier op de lippen;
 • rouge intense: een lippenstift met een romige textuur en omhult de lippen met een hydraterende en voedende laag. Jouw lippen voelen glad en zacht aan. 

De lippenstiften kan je rechtstreeks aanbrengen of met de vingertop. Voor een haarscherp resultaat kan je de lippenstift aanbrengen met een lippenkwast.

Prijs lippenstift € 33,-. 

Featured Post

Zon

Nu het voorjaar er is, zal de zon vaker tevoorschijn komen en is dat onder andere goed voor onze energie, humeur, botten en spieren. De zon heeft helaas ook wat nadelige gevolgen: huidverbranding, huidveroudering, pigmentvlekken etc.

Sothys heeft een serie zonneproducten ontwikkeld om de huid te beschermen tegen zonnestraling. De diverse producten van de serie hebben ultradunne texturen en een bloemen- en vanilleparfum. Ze zijn niet alleen een genot voor de huid, maar bieden ook bescherming. Zo profiteer je de hele zomer optimaal van al het goede dat de zon te bieden heeft…..en van een stralend bruine teint.

Naast goede zonbescherming wil ik je wat tips geven voor verantwoord gebruik maken van de zon:

 1. mijd intense zonnestraling tussen 12 en 16 uur
 2. zoek de schaduw op
 3. draag een hoed, zonnebril en droog T-shirt;
 4. drink regelmatig zodat je niet uitdroogt;
 5. breng voor het zonnen zonneproducten aan met een beschermingsfactor die is afgestemd op jouw huidtype en de intensiteit van de zon;
 6. zorg dat je een half uur voordat je de zon in gaat, een zonbeschermingsproduct opsmeert;
 7. blijf niet te lang in de zon, ook al gebruik je een zonbeschermingsproduct;
 8. om ervoor te zorgen dat de producten een optimale bescherming bieden, moeten ze voor elke blootstelling aan de zon en na transpireren, zwemmen of afdrogen in voldoende mate worden aangebracht en tijdens het zonnen veelvuldig opnieuw worden ingesmeerd. Zo kan het vermelde beschermingsniveau ook echt gegarandeerd worden. 

Tenslotte: als fan van de Sothys zonneproducten wil ik je meegeven dat de producten heel fijn uitsmeren, niet plakken, geen witte waas achter laten en zuinig in gebruik zijn.

Featured Post

Gelimiteerde behandeling

De nieuwe gelimiteerde lente- /zomerbehandeling is er dit keer met citroen en rabarber. Deze behandeling geeft het gezicht een oppepper met zuurstof en vitamines. Aan het einde van de winter is de huid dof en vermoeid, waardoor de huid in het voorjaar hersteld dient te worden.

De ingrediënten citroen en rabarber zijn bekend om respectievelijk zijn hydraterende, antioxiderende en stralende eigenschappen. Deze seizoensbehandeling zorgt voor een ontgifte en stralende huid en wordt aanbevolen voor de doffe en vermoeide huid die weinig straalt.

De behandeling duurt 75 minuten inclusief epileren en onzuiverheden verwijderen. Lees meer.

Featured Post

Hyaluronzuur eigenschappen

Hyaluronzuur is een belangrijk element voor hydratatie.

Voordelen van hyaluronzuur:

 • het is een natuurlijke vochtbinder
 • het zorgt voor betere vochtopname waardoor de huid steviger aanvoelt
 • het heeft antioxiderende eigenschappen en beschermt de huid tegen vrije radicalen
 • het is effectief in het behouden van de elasticiteit van de huid
 • het bevordert wondgenezing
 • het stimuleert fibroblasten (huidcellen) en daardoor de collageenaanmaak in de huid.

Kortom: hyaluronzuur is dus de natuurlijke ‘opvuller’ en helpt door de hydraterende eigenschappen de effecten van veroudering af te remmen en te repareren, waardoor de huid gehydrateerd en gladder wordt.

Featured Post

Vernieuwde producten en behandeling

De hydraterende (vochtinbrengende) lijn van Sothys is vernieuwd: Hydra 4HA. De producten en de salonbehandeling bevatten 4 soorten hyaluronzuur (lees meer in het volgende onderwerp van deze nieuwsbrief). Ten opzichte van de oude serie is er een extra hyaluronzuur toegevoegd om beter en dieper in en op de huid te werken.

Waarom zijn hydraterende producten belangrijk?
Vanaf onze 25ste neemt de hydratie af. Hierdoor heeft elke huid behoefte aan hydratie. Wanneer de huid optimaal gehydrateerd is, zal je merken dat jouw verzorgingsproducten veel beter werken en dat je sneller resultaat ziet.

Deze hydraterende lijn van Sothys herstelt, vult de huid op, heractiveert de huid en vernieuwt de huid. Hydra 4HA is voor iedereen die huidveroudering wil voorkomen en/of verminderen. 

PS: alle producten uit deze lijn zijn vegan.

Featured Post

Oogproducten

Voor thuisgebruik zijn er 4 producten:
1. Serum (€ 59,50/20ml)
Maak jouw oogleden steviger en minder slap door elke dag het serum te gebruiken (voor het aanbrengen van de oogcrème). Het serum geeft een liftend effect.

2. Oogcrème (€ 69,95/30 ml)
Dit product bestrijdt elke dag zichtbaar de tekenen rondom de ogen: rimpels, lijntjes, kringen en wallen die de oogopslag dof maken. Zuinig in het gebruik, slecht 1 klein pompje voor 2 ogen.

3.Oogroller (€ 46,50/15ml)
Product gemaakt om de vermoeidheidstekenen onder de ogen en de wallen zichtbaar te bestrijden. De roller kan het beste in de koelkast bewaard worden, zodat je een verkoelend en verzachtend effect krijgt op de oogwallen. 

4. Camouflagecrème (€ 36/10ml)
Deze crème is geschikt voor donkere kringen onder de ogen. Het product is makkelijk aan te brengen, past zich aan elke huidskleur aan en verheldert de oogopslag onmiddellijk.

5. Oogmasker (€ 55/10×2 stuks)
De patches verminderen zichtbaar de tekenen van vermoeidheid en geven de blik weer een jeugdige uitstraling.

Lees meer over de producten en het gebruik ervan.

Featured Post

Vraag en antwoord

Ik heb last van kringen, welke producten heb ik nodig?
De oogcrème en de camouflagecrème voor de ogen.

Wat heb ik nodig om mijn wallen te verminderen?
De oogroller en daarna de oogcrème eroverheen.

Wat kan ik doen tegen vermoeide en/of gezwollen ogen?
De oogroller en 1 à 2 per week het oogmasker.

Hoe kan ik mijn blik verhelderen?
 Gebruik de oogcrème, het oogmasker en de camouflagecrème.

Featured Post

Oogtips

Om de ogen wat groter te laten lijken kun je met een oogpotlood in de bovenste wimperrand een lijntje trekken. Wanneer je grote ogen hebt, kun je de ogen wat kleiner laten lijken door een lijntje in de binnenrand (onder) van je ogen te doen. Oogpotloden verkrijgbaar in de kleuren: grijs, zwart en beige. Prijs € 16,90.

Om het gezicht meer uitdrukking te geven, adviseer ik je om de wenkbrauwen te verven (vanaf € 10,50) of met behulp van een wenkbrauwpotlood of -stift de wenkbrauwen iets aan te zetten.  Verkrijgbaar in de kleuren lichtbruin en bruin. Prijs vanaf € 16,90.

Featured Post

Oog

De complete oogbehandeling van 50 minuten is geschikt voor het behandelen van rimpels, donkere kringen, wallen rondom/onder de ogen. Het vermindert onmiddellijk de tekenen van vermoeidheid en veroudering. Daarnaast brengt het een verkoelend effect door de massage met porseleinen lepels.  

Deze behandeling is geschikt voor klanten vanaf 25 jaar (preventief) en klanten vanaf 45 jaar als correctie van tekenen van veroudering (rimpels, kringen, wallen). En voor degenen die te maken hebben met veelvuldig schermverlichting (telefoon, computer), jetlag, korte nachten, (dag na) feestjes. 

Voor zowel mannen als vrouwen is de oogbehandeling geschikt. De behandeling kost € 45. Het kan ook in combinatie met een gezichtsbehandeling en dan duurt de oogbehandeling ongeveer 30 minuten (voor € 31,50).

Lees meer of bekijk de video.

Featured Post

Spabehandeling

De gezichtsbehandeling “eau thermale spa” (oftewel de spabehandeling) is rijk aan mineralen. De oplossing voor iedere gevoelige huid. In 75 minuten voelt iedere huid weer comfortabel en kalm aan!

Naast de (zeer) gevoelige huiden is deze behandeling ook geschikt voor: rosacea, couperose (rode adertjes), acné (of herstellende van acné), eczeem, zonverbrande huid, huid na chemokuren, huid van vrouwen in de overgang. Niet alleen voor vrouwen, ook voor mannen.

Het frisse masker is samengesteld om de barrièrefunctie van de huid te optimaliseren en jouw huid weer prettig aan te laten voelen. Tijdens het masker wordt er een gezichtsmassage gegeven met gekoelde porseleinen massagelepels.

Nieuwsgierig naar deze behandeling? Kijk naar het bijbehorende filmpje of lees meer op mijn website. De 75 minuten durende behandeling kost € 70,-.

Featured Post