Nieuws - Alphen aan den Rijn schoonheidssalon Mooi bij Marjan Nieuws - Alphen aan den Rijn schoonheidssalon Mooi bij Marjan

Nieuws

Seizoensbehandeling basilicum/aardbei

De lente is in aantocht en daarbij mogen de heerlijke geuren van  het voorjaar niet ontbreken. Maak kennis met de Sothys Seizoensbehandeling Lente – Zomer 2024 en ontdek de geuren van basilicum en aardbei in deze nieuwe editie van de seizoensverzorging. De natuurlijke extracten van basilicum en aardbei helpen de huid te verstevigen, te revitaliseren, te verfrissen en te beschermen tegen vrije radicalen.


De behandeling kost € 78,50 en duurt 75 minuten inclusief epileren en onzuiverheden verwijderen. Lees meer.

Featured Post

Gekleurd tintje?

Wil je (alvast) een gekleurd tintje op je gezicht? Sothys heeft een aantal oplossingen, zoals:

  • Correcteur Energisant: deze correcteur gaat over de dagcrème en corrigeert onmiddellijk onvolkomenheden en geeft je huid een fris tintje. Tijdens het aanbrengen past het zich aan de huidtint aan. De correcteur is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, alle huidtypes en alle leeftijden! Prijs € 46,50
  • Athletics” gekleurde dagcrème: deze is speciaal ontworpen voor de sportende dames en heren. Een ideale verzorgende, getinte en beschermende dagcrème voor de intensieve sporter. Deze crème is perfect voor de huid om de strijd aan te gaan tegen o.a. uitdroging, transpiratie en UV-straling.Prijs € 38.
  • Organics getinte dagcrème: deze hydraterende en getinte verzorging die ook make up is. De romige en frisse textuur zorgt voor een gezonde gloed zonder glimmen en egaliseert de teint. Deze verzorging kan de gebruikelijke dagcrème vervangen (aan te brengen over het serum) of – als laatste stap bij het opmaken – gebruikt worden als make-up product. Zorgt voor een natuurlijke dekking. Prijs € 51.

Vertel mij in welk product geïnteresseerd bent en/of wat je wilt dat het product doet. Ik kan je het een en ander uitleggen en laten zien.

Featured Post

Pigmentatieproducten

De nieuwe pigmentbehandeling en de bijbehorende pigmentatieproducten werken op beginnende pigmentvlekken, zichtbare pigmentvlekken en de grootte van de pigmentvlekken. Donkere vlekken op jouw huid worden veroorzaakt door:

  • zon (80%)
  • hormonale stoornissen/zwangerschap
  • acne
  • veroudering

Wil je thuis jouw pigmentvlekken in jouw gezicht en/of handen behandelen? Dan zijn de volgende producten beschikbaar in mijn salon: lees hiervoor het volgende document. Heb je veel plekken dan is het verstandig om alle producten uit deze lijn aan te schaffen. Heb je een paar kleine lichte plekjes en/of wil je pigmentvorming voorkomen dan kan de essence en de fluïde protecteur SPF 50 voldoende zijn.

Featured Post

Jouw huid als achtbaan

Misschien een bijzondere titel voor een huidverzorgingstip: “jouw huid als achtbaan”. Wanneer je mij goed kent weet je dat ik graag op een luchtige duidelijke manier communiceer. 

Gemiddeld komt een klant om de 6 weken voor een gezichtsbehandeling en geef ik de huid de boost die deze nodig heeft. Bijvoorbeeld:
– met een stevige peeling verbeter ik de huidstructuur
– met een stimulerend ampul geef ik de huid extra voeding
– een gezichtsmassage zet ik de huid aan het werk
– het intensieve masker geeft de huid glans

Met de behandeling heb ik de rit in de achtbaan echt van start laten gaan. Tijdens de behandeling rijdt het karretje naar boven toe. Ken je dat spannende gevoel als je boven bent en jij een prachtig uitzicht hebt over het hele park. Dat is wat jij ook ervaart en ziet als je na de behandeling in de spiegel kijkt.

Een fantastisch mooi resultaat. Wanneer je niet de aanvullende producten gebruikt of helemaal geen producten gebruikt, heb je de vrije val in de achtbaan ingezet. De conditie van je huid dendert naar beneden en deze vrije val duurt wel even totdat je weer mijn salon bezoekt.

Zes weken later ga ik alles opnieuw inzetten om het karretje waar jij in zit weer omhoog te takelen en de huid weer te laten stralen. Een duur ritje in de achtbaan of niet?
 
Wat als je investeert in je huid met de producten die ik jou adviseer? Dan maak je niet de vrije val en blijf je zes weken lang genieten van het mooie uitzicht en kan ik de huid zes weken later naar een hoger level brengen. Dat is slim investeren in je huid. 

Featured Post

Speciale nachtproducten

Wist je dat huidvernieuwing ‘s nachts het meest actief is als je slaapt? De Sothys Noctuelle gezichtsverzorgende lijn is ontworpen om uw huid ‘s nachts een extra oppepper te geven. Nieuw zijn de capsuleserums:

1) capsules met vitamine C
Deze hebben een gunstig effect op collageen en melanine. Naast dat ze gericht zijn tegenstress, hebben ze als doel om de huid weer stralend en stevig te maken en vlekken te verminderen. € 99,50

2) capsules met retinol
Deze hebben een gunstig effect op de huid. Het vermindert en maakt rimpels gladder, verbetert de huidkwaliteit en stimuleert de huidvernieuwing. € 102,50

Mooi als kuur van 2 maanden. Inhoud 60 capsules. De serumcapsules dienen niet gelijktijdig gebruikt te worden, maar bijvoorbeeld na elkaar met een rust van 30 tot 60 dagen. Daarnaast is er een verjongende nachtcrème (Noctuelle) die opgebracht wordt na de capsule. 

Het is ook mogelijk om een kuur van 7 (€ 12,75) of 10 dagen (€ 17,50) te doen om het uit te proberen. Let op het meeste effect hebben de capsules wanneer je ze 60 dagen achterelkaar gebruikt.

Featured Post

Najaarsmake-up

De Sothys najaarsmake-up collectie herfst/winter 2023/2024 heet “Escapades 70’s”. De nieuwe retro chique make-up heeft haar inspiratie uit de jaren ’70 gehaald. Deze tijdelijke collectie bestaat uit een donkerpaars oogpotlood, een bruine mascara, een bruin oogschaduwpotlood en een nude kleurige lipstick.

Deze nieuwe look is een makkelijk te dragen make-up die glamour uitstraalt! Nu verkrijgbaar bij Mooi bij Marjan. Zie het filmpje van deze make-up.

Featured Post

Verzorgingslijn

Sothys heeft voor thuis een verzorgingslijn die de andere Sothys lijnen aanvult en bedoeld is voor een huid die extra behoefte heeft aan “versteviging” en “herstel”. Door middel van de ingrediënten (o.a. glycolzuur en salicylzuur) van de producten, wordt er een intensere huidvernieuwing gestimuleerd. Dit verzorgingsprogramma voor thuis is gericht op de (vroegtijdige) verouderde huid en de probleemhuid. Hieronder de uitleg van de diverse producten.

Glysalac skin preparer (GL), een reiniger met 5% glycolzuur en 1% salicylzuur. Speciaal voor: de vette huid, niet egale teint, vergrote poriën, doffe teint, vermoeide gelaatstrekken, hyperpigmentatie, zon beschadigde huid. Deze reiniger breng je ’s ochtends aan (€ 43).

Desquacrem forte, een dieptereiniger voor de normale huid, de gemengde tot vette huid, de verstikte huid, de verdikte huid en de huid die tekenen van veroudering of onregelmatige pigmentatie vertoont. De dieptereiniger gebruik je 2x per week en heeft een diepgaande reinigende werking op de poriën. Prijs € 47,50.

Booster, een speciaal serum (€ 64) die je ’s avonds vermengt met een Sothys (nacht)crème. Er zijn 2 soorten boosters: Lactic booster is voor de rijpe, doffe, vochtarme huid en bevat o.a. 10% melkzuur welke de lijntjes gladstrijkt en de teint laat stralen. Glysalac booster is voor de verstikte huid, de vroegtijdig verouderde huid, de dikke huid en bevat o.a. 10% glycolzuur en 1% salicylzuur welke de poriën vernauwen en de huidstructuur verbeteren.

Featured Post

Maatwerk

Dagelijks zie ik als schoonheidsspecialiste verschillende klanten. Geen enkele klant is hetzelfde. Tijdens de gezichts-behandeling kijk ik hoe het met de conditie van jouw huid is. Onder andere kijk ik of er huidproblemen of huidaandoeningen zijn, of je veel in de zon hebt gezeten en stel ik je de vragen over de huidverzorging. Daarnaast hoor ik graag welke wensen je hebt ten aanzien van de behandeling(en). 

Wil je jouw huidconditie verbeteren dan is er maatwerk nodig: een gezichtsbehandeling die past bij jouw huidconditie en daarnaast de Sothys producten voor thuis die de resultaten van de behandeling verlengen en de huid in een betere conditie brengen en/of de huidveroudering vertragen.

In de volgende nieuwsbrief zal ik uitgebreider vertellen over het belang van de thuisproducten. Jouw huid verdient het beste!

Featured Post

Make-up gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk”

Sothys heeft voor jou make-up “gereedschap” waarmee je handig en mooi jouw make-up kan aanbrengen. Ik zeg gereedschap omdat we in en om het huis ook allerlei handig gereedschap gebruiken. Zo kan je voor jouw make-up ook het juiste gereedschap gebruiken, door met de juiste kwasten/sponzen te werken.

In mijn salon is het volgende verkrijgbaar:

  • een dubbelzijdig wenkbrauwpenseel (borstel om te kammen en kwast om wenkbrauwpoeder aan te brengen) € 20
  • een dubbelzijdig oogschaduwpenseel (platte kwast om oogschaduw op oogbol aan te brengen en de ronde kwast om de oogschaduw op wenkbrauwbot te verdelen/vermengen) € 20
  • een foundationspons (met deze spons kan je mooi de foundation op jouw huid verdelen) € 11,95
  • een blushkwast (kwast om de blush aan te brengen en/of om de gezichtscontouren te accentueren) € 30
Featured Post

Gezichtspeeling

Zowel het voor- als najaar is ideaal om jouw huid te verwennen met een gezichtspeeling.

Een peeling duurt 60 minuten en kost € 62,50. Een 90 minuten durende behandeling inclusief epileren en massage kost € 89,50. Een peeling is geschikt om: de huidstructuur te verbeteren, de huid gladder te maken, onzuiverheden (puistjes, mee-eters e.d.) te verminderen, de doorbloeding van de huid te stimuleren, pigmentvlekken te verminderen, de talgproductie te reduceren of gewoon een keer jouw huid een extra dieptereiniging te geven.

Voor thuisgebruik is er een speciale gezichtsreiniger met glycol- en salicylzuur én een serum booster (onder de dagcrème aanbrengen) met een melk- of hydroxyzuur (afhankelijk van huidtype). 

Featured Post

Zelfmassage

Schouder- en/of nekklachten komen bij veel mensen voor. Ik heb regelmatig last van mijn nek en/of schouders. Hoe fijn is het dan om jezelf wat massage te geven. Hieronder wat massageoefeningen. Let op dat je de oefeningen niet te snel of te hard doet. Iets pijn mag er zijn, maar ga niet over je eigen pijngrens heen.

1. Nekstretch
Ga rechtop zitten of staan met je schouders ontspannen. Laat je kin langzaam naar je borst zakken en houd deze positie 15-30 seconden vast. Breng je hoofd vervolgens langzaam naar achteren, kijk omhoog naar het plafond en houd dit ook 15-30 seconden vast. Herhaal deze oefening 3-5 keer om de spieren in je nek te strekken en de spanning te verminderen.

2. Schouderrollen
Sta rechtop met je armen ontspannen langs je lichaam. Rol je schouders langzaam naar voren in een cirkelvormige beweging. Herhaal deze beweging 10 keer en rol daarna je schouders naar achteren. Deze oefening helpt bij het verminderen van spanning in de schouders en nek.


3. Hoofdbuiging

Ga rechtop zitten of staan met je schouders ontspannen. Buig langzaam je hoofd naar één kant, zodat je oor richting je schouder gaat. Houd deze positie 15-30 seconden vast en herhaal aan de andere kant. Deze oefening rekt de nekspieren aan de zijkanten en verlicht spanning in de nek.

4. Nekrotatie

Zit rechtop en draai langzaam je hoofd naar één kant, alsof je over je schouder kijkt. Houd deze positie 15-30 seconden vast en herhaal aan de andere kant. Deze oefening helpt bij het loslaten van spanning in de nek en verbetert de flexibiliteit.

5. Schouder oppakken

Pak met je linkerhand jouw rechterschouderspier (naast nek, niet op het bot). Houd 10-15 seconden vast. Doe dit ook aan de andere zijde: pak met je rechterhand de linkerschouderspier. Herhaal deze oefening 3 tot 5 keer.

Geniet van je eigen massage!

Featured Post

Organics behandeling

Heb je zin in een korte ontstressende gezichtsbehandeling van 40 minuten? Dan is de Sothys Organics behandeling wat voor jou. Deze behandeling bestaat uit gezichtsreiniging, dieptereiniging, masker en massage. Geschikt voor alle huidtypes zelfs de gevoelige huiden.

Het is een korte behandeling met een frisse geur om de huid wakker te maken en direct te laten stralen. Dompel jezelf onder in de natuur door de geuren van onder andere kamperfoelie, meidoornbloesem, berk en de rustgevende muziek van vogelgeluiden. Geniet van een moment van diepe ontspanning dankzij een verwennende gezichts- en hoofdhuidmassage. Prijs € 45. 

Wil je de behandeling inclusief verwijderen van oneffenheden en epileren van de wenkbrauwen, dan zijn de kosten € 60 (duur: 60 minuten).

Zie filmpje voor een kleine indruk van de behandeling.

Featured Post

Spa

Heb je deze zomer zin in een verfrissende behandeling en/of is je gezicht verbrand door de zon? De Spa gezichtsbehandeling van Sothys is de oplossing.

De Sothys Eau Thermale Spa gezichtsbehandeling, met bijbehorende producten voor de gevoelige huid, beschermt, kalmeert en brengt de huid onmiddellijk in balans.

Naast de (zeer) gevoelige huid is deze behandeling ook geschikt voor: rosacea, acne, eczeem, huid na chemokuren, huid van vrouwen in de overgang. Niet alleen voor vrouwen, ook voor mannen.In de zomermaanden dus ook heerlijk verkoelend voor alle typen huid (door o.a. massage met ijslepels).

Nieuwsgierig naar deze behandeling? Kijk naar het bijbehorende filmpje of lees meer op mijn website. 

Featured Post

Dieptereinigers

Naast een dagelijkse reiniging met bijvoorbeeld een milk en lotion (oppervlaktereiniging), bestaan er dieptereinigers. Dieptereiniging is het intensiever reinigen van de huid.

Het intensief reinigen is nodig om de dode opperhuidcellen te verwijderen waardoor serums, crèmes en maskers beter kunnen werken. Hiervoor is er onder andere de Sothys gommage exfoliant (een peeling zonder korrels) of de Sothys gelée visage (zachte peeling met korrels).

Daarnaast is er een dieptereiniging die de mee-eters laat verdwijnen (en dus de poriën schoonhoudt). Dit is de desquacrem van Sothys.

Het gebruik van de dieptereinigers is afhankelijk van de huidsoort:

  • vette huid: 2x per week
  • normale tot gecombineerde huid: 1 à 2 keer per week
  • droge en/of vochtarme huid: 1x per 2 weken

Alle producten zijn voor alle huidtypes.

Featured Post

Oogmassage

Oogmassage voor vermoeide ogen
Gebruik jouw vingertoppen om lichte druk (3x) toe te passen op de volgende gebieden:

  1. de binnenste ooghoeken (bovenzijde ooghoeken)
  2. de binnenste hoeken van de wenkbrauwen
  3. het voorhoofdsbeen boven je wenkbrauwen
  4. de buitenhoeken van je ogen
  5. onder het midden van de ogen
  6. de binnenste ooghoeken (onderzijde ooghoeken)

Eventueel 2x herhalen. 

PS: door de lichte druk van jouw vingertoppen, ontspan je de oogspieren en voorkom je rimpelvorming.

Eindontspanning ogen: wrijf 20/30 seconden eerst even in je handen om ze op te warmen. Bedek dan je ogen met je handpalmen. Hou je vingers dichtbij elkaar, om het zo donker mogelijk te maken.

Featured Post