Sothys heeft voor thuis een verzorgingslijn die de andere Sothys lijnen aanvult en bedoeld is voor een huid die extra behoefte heeft aan “versteviging” en “herstel”. Door middel van de ingrediënten (o.a. glycolzuur en salicylzuur) van de producten, wordt er een intensere huidvernieuwing gestimuleerd. Dit verzorgingsprogramma voor thuis is gericht op de (vroegtijdige) verouderde huid en de probleemhuid. Hieronder de uitleg van de diverse producten.

Glysalac skin preparer (GL), een reiniger met 5% glycolzuur en 1% salicylzuur. Speciaal voor: de vette huid, niet egale teint, vergrote poriën, doffe teint, vermoeide gelaatstrekken, hyperpigmentatie, zon beschadigde huid. Deze reiniger breng je ’s ochtends aan (€ 43).

Desquacrem forte, een dieptereiniger voor de normale huid, de gemengde tot vette huid, de verstikte huid, de verdikte huid en de huid die tekenen van veroudering of onregelmatige pigmentatie vertoont. De dieptereiniger gebruik je 2x per week en heeft een diepgaande reinigende werking op de poriën. Prijs € 47,50.

Booster, een speciaal serum (€ 64) die je ’s avonds vermengt met een Sothys (nacht)crème. Er zijn 2 soorten boosters: Lactic booster is voor de rijpe, doffe, vochtarme huid en bevat o.a. 10% melkzuur welke de lijntjes gladstrijkt en de teint laat stralen. Glysalac booster is voor de verstikte huid, de vroegtijdig verouderde huid, de dikke huid en bevat o.a. 10% glycolzuur en 1% salicylzuur welke de poriën vernauwen en de huidstructuur verbeteren.