Binnenkort een paar dagen weg of vaker een jurkje, rok of badkleding aan? Laat bijvoorbeeld jouw benen harsen. Harsen (of waxen genoemd) is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat jouw haar met stoppels terugkomt.

Ik maak gebruik van het Australische merk Lycon waarmee ik haren vanaf 2 mm kan waxen. Bij deze wax blijft jouw haar langer weg, het komt zachter terug en het aantal haren wordt minder.

Door de verschillende fases waarin jouw haar zich bevindt (en omdat dit nooit tegelijk groeit), zit er in het begin vaak drie tot vier weken tussen de behandelingen. Uiteraard verschilt dit per persoon.Naarmate je regelmatig blijft waxen/harsen wordt de haargroei minder, de haren komen zachter terug en de periode tussen het harsen wordt langer.

Ik heb een aantal klanten die regelmatig (tussen de 3 en 5 weken) hun benen of rug laten waxen en ik zie dat de haargroei echt minder is geworden. Helaas geldt dit niet voor gezichtsbeharing, welke beïnvloed wordt door het mannelijke hormoon androgeen.

 Lees meer over het harsen en de prijzen.