Nu het voorjaar er is, zal de zon vaker tevoorschijn komen en is dat onder andere goed voor onze energie, humeur, botten en spieren. De zon heeft helaas ook wat nadelige gevolgen: huidverbranding, huidveroudering, pigmentvlekken etc.

Sothys heeft een serie zonneproducten ontwikkeld om de huid te beschermen tegen zonnestraling. De diverse producten van de serie hebben ultradunne texturen en een bloemen- en vanilleparfum. Ze zijn niet alleen een genot voor de huid, maar bieden ook bescherming. Zo profiteer je de hele zomer optimaal van al het goede dat de zon te bieden heeft…..en van een stralend bruine teint.

Naast goede zonbescherming wil ik je wat tips geven voor verantwoord gebruik maken van de zon:

  1. mijd intense zonnestraling tussen 12 en 16 uur
  2. zoek de schaduw op
  3. draag een hoed, zonnebril en droog T-shirt;
  4. drink regelmatig zodat je niet uitdroogt;
  5. breng voor het zonnen zonneproducten aan met een beschermingsfactor die is afgestemd op jouw huidtype en de intensiteit van de zon;
  6. zorg dat je een half uur voordat je de zon in gaat, een zonbeschermingsproduct opsmeert;
  7. blijf niet te lang in de zon, ook al gebruik je een zonbeschermingsproduct;
  8. om ervoor te zorgen dat de producten een optimale bescherming bieden, moeten ze voor elke blootstelling aan de zon en na transpireren, zwemmen of afdrogen in voldoende mate worden aangebracht en tijdens het zonnen veelvuldig opnieuw worden ingesmeerd. Zo kan het vermelde beschermingsniveau ook echt gegarandeerd worden. 

Tenslotte: als fan van de Sothys zonneproducten wil ik je meegeven dat de producten heel fijn uitsmeren, niet plakken, geen witte waas achter laten en zuinig in gebruik zijn.